Blogger Widgets

December 12, 2014

waiting is hurt but it will become happy


12 Dec ;

     Hari ni perang dengan hati dengan perasaan diri sendiri, sedih tu taktahu nak cerita macam mana. sebak tu Allah yang tahu. hm. i will wait fr you. i knw satu masa nanti u will bck :) saya tunggu awak, saya tunggu awak balik :) saya tahu benda ni mungkin org nampak bodoh nya kan tunggu org yang tak sayang kita but aku pun boleh kata, takdir kita boleh diubah melalui doa. In Shaa Allah. aku sendiri tak boleh nak bagi tahu apa aku rasa, apa yang aku nak. tapi yang penting aku tak pernah nak gve up sayang kan dia. saya tak gve up sayangkan awak, saya tahu satu hari nanti mungkin kita akan bersama, tak sekarang nanti jodoh tu mungkin. kan? saya percaya awak. saya percaya dan yakin dengan semua tu. semua dengan izin Allah, we can back to normal dan mungkin jodoh yang disusun lebih cantik dari jalan cerita kita sekarang ni. siapa tahu kan? 
     Benda ni selalu buat hati ni terluka, tunggu tunggu dan tunggu. dan aku juga sedar tunggu tu memang sakit dia punya perit tu tak terkata, tapi hikmah dibelakang nya, kebahagiaan mungkin, aku cuma simpulkan semua ni ujian dari-Nya untuk aku terus berjuang demi orang yang aku sayang. ujian yang mengajar aku erti sebenar setia dan cinta. benda ni tak lama. mungkin benda tu ambik masa bertahun tahun jugak, but semua ni akan ada jalan penyelesaiannya, apa yang aku harap moga Allah kuatkan hati aku untuk terus sayangkan dia sampai bila bila. jujur dari hati, sedalam hati aku, aku dah tak boleh accept sesiapa dalam hati ni selain dia, sebab sayang aku akur dengan kehendaknya sebab setia aku tunggu dia. kalau tak ada semua tu aku dah lama hilang dan takkan ada untuk dia macam sekarang.
     Awak, nanti bila ada yang kecewakan awak. its ok, cari saya, saya ada untuk mengubat luka awak, untuk pulihkan kesakitan awak. saya kuatkan hati saya, saya pesan dekat hati saya supaya tak leka dan lalai pandang yang lain dan mungkin akan ada tercuit dekat hati nak yang lain tapi hati saya pilih awak, pilihan saya awak :) moga segala tragedi dan ujian ni semua mematangkan kita sama sama, biar saya serahkan awak dekat Allah, biar Allah jaga awak, saya jaga dalam doa sentiasa. mungkin sekarang awak cakap TAK! awak kata tak akan terima saya, tak sayang saya macam dulu dan segala tak yang awak menidakkannya supaya saya gve up? tak saya tak gve up. saya percaya Allah uji saya selama ni. and everythngs gonna back to normal :) tak macam dulu pun lebih dari dulu sebab kita pun bermula dari kawan. saya tahu selama ni salah saya, silap nya dekat saya. tak apa saya ok kan ajee even benda tu meluruhkan ego dan menjatuhkan segala ego. 
     Saya faham bila awak kata awak cuba pelan pelan apa yang saya mintak, mungkin sukar bagi awak sekarang tapi nanti tak kan sayang? saya faham awak cuba nak sayang saya nak tunaikan apa yang saya mintak tapi awak, cuba awak tanpa buat apa apa dapat apa? cuba awak tanpa usaha kemana? doa la awak, saya pun sentiasa doakan hubungan kita even benda ni orang nampak bodohnya aku hegeh dekat orang yang tak nampak kehadiran aku. but aku yakin benda ni berikan aku kebahagiaan berikan dia kembali pada aku suatu hari nanti sebab tu aku tak pernah gve up nak dapatkan hati dia balik. sekarang bukan masanya, sekarang nak ajar aku supaya mengalah dan sabar dalam setiap yang diuji setiap yang bermain dengan api aku mesti jadi air yang mencurah di atas api. sebab tu aku mengalah. sebab sayang tau :)
     Ya Allah, kukuhkan kesabaran dihati ni, kuatkan ketabahan untuk diri ini meneruskan dan terus usaha dapat kebahagiaan pada orang yang aku sayang, Ya Allah jagai dia selalu, khabarkan pada nya aku selalu tunggu. Ya Allah, kuatkan hati aku untuk terus sayang padanya. In Shaa Allah semua terjadi dengan izin Allah. selagi bernafas, selagi punya kekuatan aku akan usaha dan terus berdoa untuk memiliki hati dia. harap semua dipermudahkan, semua ni bagi pengajaran dalam diri dan hidup. hargai orang yang sayang kan awak awak semua, sebabnya bila dia dah stop everythngs about u, awak akan rindu. bila dia dah penat dan stopkan semua nya awak akan cari. selagi ada depan mata hargai, sekarang zaman setia dan kabur. Allahu.

Assalamualaikum.

tsha.

No comments:

Post a Comment